Etiquetes

Abús (1) Adesiara (1) Agraviats (1) Aitana Ferrer (1) Al Tall (3) Al-Mayurqa (1) Albert Fibla (2) Albert Pla (2) Ali Farnat (1) Almorranes Garrapinyaes (1) Àlvar Carpi (1) Amelie (1) Andreu Rifé (1) Andreu Valor (2) Anegats (1) Antònia Font (1) Arròs Caldós (1) Artur Álvarez (2) Aspencat (1) At Versaris (1) Bertomeu (1) Cadafal (1) Candela Roots (1) Carles Barranco (1) Carles Dénia (1) Carles Enguix (2) Carles Pastor (1) Carraixet (2) Celdoni Fonoll (1) Cesk Feixas (1) Clara Andrés (2) Companyia Elèctrica Dharma (2) Dani Flaco (1) Dani Miquel (1) Dijous Paella (1) Doctor Dropo (1) Dr. Calypso (1) Eduard Canimas (1) Eduard Joanes (1) El Corredor Polonès (1) Els Amics de les Arts (2) Els Autòmats (1) Els Catarrers (1) Els Pavesos (2) Els Pets (2) Enderrocks (1) Enric Hernàez (1) Ènric Vinaixa (1) Estrall (1) Estrella Morente (1) Feliu Ventura (2) Fèlix Estop (1) Fes-te Fotre (1) Gàtaca (1) Gent del Desert (1) Gerard Quintana (2) Glaucs (1) Gossos (1) Guillem d'Efak (1) Guillermina Motta (2) Inèrcia (1) Isaac Ulam (1) Itaca Band (1) Jaume Arnella (1) Jaume Sisa (3) Jep Cardona (1) Jesús Fusté (1) Joan Amèric (2) Joan Baptista Humet (1) Joan Boix-Falsterbo 3-Falsterbo Marí (1) Joan Isaac (3) Joan Manel Serrat (4) Joana Serrat (1) Jordi Montañez (1) Jordi Ninus (1) Josep Lluís Notari (1) Josep Romeu (1) Josep Tero (2) Kòdul (1) La Carrau (1) La Gossa Sorda (2) La Iaia (1) La Trinca (3) Lax'n'Busto (1) Lídia Pujol (2) Lluís el Sifoner (1) Lluís Miquel i els 4Z (1) Lluís Vicent (1) Luis Eduardo Aite (2) Luís Llach (5) Maitips (1) Manel (2) Manu Guix (2) Maria del Mar Bonet (3) Marina Rossell (2) Miquel Gil (2) Miquel Pujadó (2) Miquela Lladó (1) Mishima (1) Moncho (1) Mugroman (1) Munlogs (1) Narcís Perich (1) Néstot Mont (1) Névoa (1) Nina (1) Núria Feliu (1) Obrint Pas (1) Orquestra Plateria (1) Òscar Briz (1) Ovidi Montllor (2) Paco Muñoz (2) Pastora (1) Pau Alabajos (2) Pau riba (1) Pep Gimeno 'Botifarra' (1) Pepet i Marieta (1) Pere Tàpìas (2) Pinka (1) Port Bo (1) Projecte Mut (1) Quamlibet (1) Quico el Célio (2) Quico Pi de la Serra (2) Quimi Portet (2) Rafa Xambó (2) Raïm (1) Raimon (4) Ramon Muntaner (1) Rapsodes (1) Remigi Palmero (2) Roger Mas (1) Romàntica de Saladar (1) Rubén Durà (1) Sangtraït (1) Sanjosex (1) Sau (2) Sense Sal (1) Sergio Dalma (1) Sílvia Pérez Cruz (1) sitja (1) Sopa de Cabra (2) Soul Atac (1) TanStuPids (2) Tardor (1) Tirant lo rock (1) Tomeu Penya (2) Toni Xuclà (1) Toti Soler (1) Tres Fan Ball (1) Trinitat Nova (1) Trobadorets (1) txarango (1) Urbàlia Rurana (1) VaDeBo (1) Verd i Blau (1) VerdCel (2) Xavi Alías (1) Xavier Baró (1) Xesco Boix (1)

dimarts, 30 de desembre de 2014

"L'ofegat més bell del món" - Xavi Alías

Xavi Alías
El nom de Xavi Alías ha entrat amb força a l'escena musical de Catalunya. La seva proposta musical ens ha cridat l'atenció i l'hem convidat a passar per l'Estudi 3 per conèixer de primera ma com sonen les seves cançons, en aquest cas en acústic. Aquí tenim el primer dels dos temes que vam gravar amb ell.L’OFEGAR MÉS BELL DEL MÓN


Amor després de tant dolor ho he decidit, vull estar amb tu
Ja sé que som molt diferents, però sota l´aigua tots ens ofeguem.
Aviat arribarà el dia en que el vent s´ens endurà
M´en vaig a fer les maletes, dic adéu a les balenes, Au!

Amor avui he vingut , però res estava en el seu lloc
El meu cor batega a les parpelles i els meus peus van directes al Sol
Fa mal el moment abans en que tothom troba la pau
Confós camino a les palpentes déu ni do que aspra es la foscor

Cau l´amor jo m´enfonso al mar del nord
L´ofegat més bell del món al final acaba sol.

dilluns, 29 de desembre de 2014

"Itinerants" - Josep lluís Notari

Josep Lluís Notari
Josep Lluís Notari és un cantautor de la Vilavella que defensa la música en valencià com a mitjà per transmetre la seua visió de la cultura i l’estat social actual, a més de fer memòria de la terra on ha nascut i on viu el dia a dia, d’ahí el títol‘D’Espadà i altres versos’, el seu primer CD amb set composicions del propi Josep Lluís.

“El nom del disc és un homenatge a l’última estribació de Javalambre, que mor a la Plana i que dóna espai al meu poble, la Vilavella’. Des d’eixe punt geogràfic, apunta a diferents indrets de la realitat, sempre amb un to relaxat d’una guitarra acústica i uns arrenjaments suaus damunt del qual caminen les seues paraules.

“Les cançons i les melodies són molt diferents entre sí, però tenen en comú que volen representar una societat malalta de memòria i manca d’il·lusió, sense referents; un País Valencià vist des de la perspectiva d’un mariner –reflectit directament al tema ‘Arròs i tartana’- que no comprèn com els valencians esclafen la seua cultura”.

Entre 1996/1998 comença a fer les seues primeres cançons i els seus primers concerts a la comarca, en un País Valencià on els cantautors renaixien poc a poc, assomaven el cap com una raresa per explorar. Evidentment, la cançó protesta ja no era un moviment amb tanta força com dues dècades enrere, però un grapat de franctiradors musicals que aguantaven de les dècades anteriors i les noves generacions anaven creant un nou públic. Aquest, prompte va començar a congregar-se per a escoltar unes històries on es veien reflectits a la seua terra, sonant cançons en l´inici dels festivals musicals que començaven a renàixer i a créixer com bolets.

Durant la primera dècada del segle XXI al País Valencià el fenomen es converteix en una realitat i una demanda segura i complementària de la nova escena musiccal a les nostres terres. En aquest nou context Josep Lluís comença a fer el salt no sols als territoris de parla catalana, sino que creua les fronteres de l´estat espanyol.

El 2008/2009 és la gran presentació d´aquest cantautor de Castelló en l’escena dels circuits de música en valencià actuant en el recuperat Aplec de la Plana i en es actes del correllengua  El següent salt ve amb el segon lloc aconseguit en el concurs musical del Rockpenat del 2009, compartint podi amb el que serà el grup més potent de rock en valencià del País Valencià com són els Malnom. L’any 2011arriba a la final del concurs Amplifica’t on el seu resó ja començarà a estendre’s per tot el País Valencià. Entre el 2012/2013 es prepara el seu primer treball “D´Espadà i altres Versos”, enregistrat als estudis Metrònom de Castelló amb la producció artística i arranjaments d’Héctor Tirado i l’ajuda inestimable del meu company de versos Pau Alabajos que ha col·laborat en la interpretació del tema “Itinerants”.

Fora del País valencià ha actuat en diversos indrets esporàdicament: al 2009 va actuar a l´Aplec del Baix Camp, al 2010 al Correllengua pel Priorat i a les presentacions de les consultes municipalistes per la independència en Catalunya.


ITINERANTS


dimarts, 2 de desembre de 2014

"Tant com te cerc" - Guillem d'Efak

Guillem d'Efak
Guillem Fullana i Hada d'Efak (Río Muni, Guinea Equatorial, 23 de març de 1929 - Palma, Mallorca, 15 de febrer de 1995), conegut com a Guillem d'Efak, fou un cantant, escriptor i actor manacorí.

Biografia
Va néixer a Río Muni, Guinea Equatorial, el 23 de març de 1929 i morí a Mallorca el 15 de febrer de 1995. Fill d'un funcionari colonial, el guàrdia civil Antonio Fullana, als 3 anys s'establí a Manacor i el 1964 es traslladà a Sabadell i a Barcelona, on visqué fins al 1980, en què es mudà novament, aquesta vegada a Palma, on treballà com a guia turístic. Durant la seva etapa a Barcelona obrí diversos cafès teatre (Cova del Drac, La Cucafera) dedicats a la cançó en català.

Obra
Treballà la cançó popular mallorquina, el blues i el jazz, i actuà a Andorra, Catalunya, Londres, Mallorca, Perpinyà i Zuric. Gravà diversos discs, tant amb cançons seves com d'altres (Veu de Mallorca, Blues, Balada d'en Jordi Roca, Cançó de Son Coletes, Cançó per les dones, Dissabte).

Com a escriptor cultivà la poesia (El poeta i el mar, 1965, Madona i l'arbre, 1969, El poeta i la nina, 1974, Erosfera, 1982), el teatre (J.O.M., 1967, La mort de l'àvia, 1968, Paisajexlindos, 1988) i la narrativa (Les vacances d'en Jordi, 1968 i La ponentada gran, 1975).

Premis
Artur Martorell 1965 pel disc El Dimoni Cucarell
Sant Jordi d'Or 1967 per Plou i fa sol
Carles Riba 1969 per Madona i l'arbre
Ciutat de Palma 1973 per la nova versió en dos actes de J.O.M.
Medalla d'Or de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears 2011 a títol pòstum.

TANT COM TE CERC


Pot ser que cada dia
mos trobam pel carrer,
o ets veïnada meva
i no saps com ho has de fer
per enfilar conversa
i escometre'm també
pot ser que ara m'escoltis
amb el cor tot encès
que la meva tornada
ara t'ompli de batecs
però no tenguis esma
de fer menció de res.
Tal volta sols no ets nada
tal volta estàs molt lluny
tal volta ets una boira
o un raig de sol de juny
o una poncella closa
que per obrir-se puny.
Pot ésser ja estàs casada
i regant un altre hort
o dintre una clausura
t'ha portada la sort.
O tal volta, Déu meu!
'ha besada la mort.
Pot ser que ara m'escoltis
amb el cor tot encès
que la meva tornada
ara t'ompli de batecs
o tal volta ets un somni
que sols per a mi existeix.