Etiquetes

Abús (1) Adesiara (1) Agraviats (1) Aitana Ferrer (1) Al Tall (3) Al-Mayurqa (1) Albert Fibla (2) Albert Pla (2) Ali Farnat (1) Almorranes Garrapinyaes (1) Àlvar Carpi (1) Amelie (1) Andreu Rifé (1) Andreu Valor (2) Anegats (1) Antònia Font (1) Arròs Caldós (1) Artur Álvarez (2) Aspencat (1) At Versaris (1) Bertomeu (1) Cadafal (1) Candela Roots (1) Carles Barranco (1) Carles Dénia (1) Carles Enguix (2) Carles Pastor (1) Carraixet (2) Celdoni Fonoll (1) Cesk Feixas (1) Clara Andrés (2) Companyia Elèctrica Dharma (2) Dani Flaco (1) Dani Miquel (1) Dijous Paella (1) Doctor Dropo (1) Dr. Calypso (1) Eduard Canimas (1) Eduard Joanes (1) El Corredor Polonès (1) Els Amics de les Arts (2) Els Autòmats (1) Els Catarrers (1) Els Pavesos (2) Els Pets (2) Enderrocks (1) Enric Hernàez (1) Ènric Vinaixa (1) Estrall (1) Estrella Morente (1) Feliu Ventura (2) Fèlix Estop (1) Fes-te Fotre (1) Gàtaca (1) Gent del Desert (1) Gerard Quintana (2) Glaucs (1) Gossos (1) Guillem d'Efak (1) Guillermina Motta (2) Inèrcia (1) Isaac Ulam (1) Itaca Band (1) Jaume Arnella (1) Jaume Sisa (3) Jep Cardona (1) Jesús Fusté (1) Joan Amèric (2) Joan Baptista Humet (1) Joan Boix-Falsterbo 3-Falsterbo Marí (1) Joan Isaac (3) Joan Manel Serrat (4) Joana Serrat (1) Jordi Montañez (1) Jordi Ninus (1) Josep Lluís Notari (1) Josep Romeu (1) Josep Tero (2) Kòdul (1) La Carrau (1) La Gossa Sorda (2) La Iaia (1) La Trinca (3) Lax'n'Busto (1) Lídia Pujol (2) Lluís el Sifoner (1) Lluís Miquel i els 4Z (1) Lluís Vicent (1) Luis Eduardo Aite (2) Luís Llach (5) Maitips (1) Manel (2) Manu Guix (2) Maria del Mar Bonet (3) Marina Rossell (2) Miquel Gil (2) Miquel Pujadó (2) Miquela Lladó (1) Mishima (1) Moncho (1) Mugroman (1) Munlogs (1) Narcís Perich (1) Néstot Mont (1) Névoa (1) Nina (1) Núria Feliu (1) Obrint Pas (1) Orquestra Plateria (1) Òscar Briz (1) Ovidi Montllor (2) Paco Muñoz (2) Pastora (1) Pau Alabajos (2) Pau riba (1) Pep Gimeno 'Botifarra' (1) Pepet i Marieta (1) Pere Tàpìas (2) Pinka (1) Port Bo (1) Projecte Mut (1) Quamlibet (1) Quico el Célio (2) Quico Pi de la Serra (2) Quimi Portet (2) Rafa Xambó (2) Raïm (1) Raimon (4) Ramon Muntaner (1) Rapsodes (1) Remigi Palmero (2) Roger Mas (1) Romàntica de Saladar (1) Rubén Durà (1) Sangtraït (1) Sanjosex (1) Sau (2) Sense Sal (1) Sergio Dalma (1) Sílvia Pérez Cruz (1) sitja (1) Sopa de Cabra (2) Soul Atac (1) TanStuPids (2) Tardor (1) Tirant lo rock (1) Tomeu Penya (2) Toni Xuclà (1) Toti Soler (1) Tres Fan Ball (1) Trinitat Nova (1) Trobadorets (1) txarango (1) Urbàlia Rurana (1) VaDeBo (1) Verd i Blau (1) VerdCel (2) Xavi Alías (1) Xavier Baró (1) Xesco Boix (1)

divendres, 30 de gener de 2015

"Com una onada embravida" - Artur Àlvarez canta a Manel Alonso

Artur Àlvarez
Artur Álvarez i Boix (Castelló de la Plana, Plana Alta, 1957) és un cantautor i compositor castellonenc, llicenciat en filosofia i ciències de l'educació i mestre de primària. Humil aficionat a l'escriptura i la pintura. Fa més de 30 anys que està immers en el difícil món de la cançó d'autor en valencià (català). Amb més de tres dècades, com a component fundador del grup vilafranquí de cançó popular Adesiara. I des de 2004, en solitari, com a cantautor.

La seva trajectòria musical, encara que molt restringida a l’àmbit comarcal, és llarga. Molt influenciat per la música popular, però conjuga aquest matís amb el seu inconfusible segell de cantautor. A l'estil dels seus referents: Llach, Serrat i Aute. Les cançons són plenes d'intimisme i submergides en la calidesa de la seua veu. Les seues composicions són per a escoltar-les en ambients íntims i, com ell mateix comenta, a mitja llum.

Escriu poesia, prosa i manté a la xarxa el seu propi blog literari Singladures. També li interesse la informàtica i el disseny gràfic.

Discografia

Amb Adesiara

25 anys després…, Audiovisuals de Sarrià (2003)

En solitari

Deixa’m dibuixar-te un espai (2004)
Castelló, triangulada plana (2007) (amb text del poeta Albert Vernet)
Pols del meu camí (2008) (cantant i musicant al poeta castellonenc Bernat Artola)
Paisatges (2010) (lletres i músiques personals)
Hores baixes (2011) (editat i distribuït gratuïtament en la web oficial)
A recer de la mar (2012) (cantant i musicant el poeta Miquel Peris)
Entre versos i pinzells contemporanis (2013)
10 anys de versos i cançons (2014). 


En el camp de les lletres, recentment ha auto-editat un llibre de poesia i microassajos “Poemes i microassajos de la primera llum del dia”.

COM UNA ONADA EMBRAVIDA
(Del poeta Manel Alonso)


Com una onada Embravida
vessa la seua nuesa
de llum i sorra

sobre un llenç confeccionat
amb fils onírics
de lava volcànica.

El vèrtex
de dues piràmides turgents
eclosiona en tulipes obertes i rosades

i la llodriguera saborosa,
 oculta darrere
 d’una madeixa obscura,
esbossa un estany de sucre i mel.

Com una onada embravida
Rius elèctrics, fendeixen el silenci.

Només la força
 del corrent voluptuós
 podrà vinclar
la voluntat dels testimonis

i arrossegar-los
cap a noves i inexplorades
geografies dels sentits.

Com una onada embravida
vessa la seua nuesa
de llum i sorra

sobre un llenç confeccionat
amb fils onírics
de lava volcànica.

Com una onada embravida
Rius elèctrics, fendeixen el silenci.

dissabte, 10 de gener de 2015

"Les xiques d'Algemesí" - Néstor Mont

Néstor Mont
SOBRE NÉSTOR MONT

Amb un radio-cassete de dos platines vaig començar a fer les meues primeres maquetes amb les meues primeres cançons.

El primer  bolo va ser tocant la guitarra eléctrica en Bacilos Transparentes, clarament influenciats per la movida madrilenya.

Després amb Bajo Nocturno, grup més “modernet” amb influències d’U2, Chameleons i altres del’època. En eixe grup feia de guitarrista i compositor. Com a curiositat en Bajo Nocturno vaig fer amistat, que encara dura, amb Joansa Maravilla, perro viejo de la farándula folc a a Valencia, i a Benjamin Sanchis, conegut per Benja, reputat tècnic de sò i gerent d’Audionet.  Es desfà el grup i naix un altre La Espina de Hebe, tipus Police, baix  ( Benja) , batería ( Joansa Maravilla) i el menda tocava la guitarra elèctrica, cantava i composava els temes.

A partir de la desfeta d’aquest grup m’aficione a la guitarra clàssica i comence a funcionar com a cantautor. Amb Joansa Maravilla i Mara Aranda fem un grup amb temes meus que es diu Mi bolsillo junto al mar,so de guitarres acústiques i veus.  Açò desimbocarà en la creació del grup Cendraires, bàsic en la meua historia musical.

Després de varios anys i amb la dissolució del grup, forme part d’una manera tangencial als inicis de L’ham de foc, guitarrista de Calabruix, compose música per acompanyar recitals de poesía fets pel grup poètic Argila de l’Aire, …activitats varies pròpies d’un músic que no para.

Posteriorment cree el grup La corda fluixa, amb Efren López, Bernat Pellicer i Josep Maravilla. Grup entranyable i de vida efímera amb un formació de guitarres acústiques, clàssiques, mandola, mandolina i baix acústic.

Mentrestant també toque el baix amb un grup de rock de Carcaixent, Riff-Raff, i també vaig composant per acompanyar poesies, tant d’Argila de l’Aire, espectacle Poemes Solidaris, com del grup de recitació poética d’Algemesí, Confiteor, amb espectacles com Tres Poetres, La Terra i el Goig i El Mural.

També un grup de vida efímera, amb un repertori tradicional però amb una nova perspectiva va ser Algemir, format per Marian Escrivà a la veu, Joansa Maravilla a la percussió, mandolina i altres, i jo mateix en la guitarra i als cors.

Participe com a cantant en el grup Aljub, també de repertori tradicional amb arranjaments buscant i participant de la música del mediterrani oriental.

Darrerament  he participat amb el grup Carraixet en la seua etapa actual, i com a baixista amb Marius Asensi i 21 grams.

Espentat pel meu interés de conéixer la nostra música d’arrel de primera ma m’apunte a la rondalla de El Trencall, grup de danses de Carlet, tocant el llaüt. En una de les actuacions conec a Pepe Botifarra, i ens fem amics eixe cap de semana.

Portava endavant en eixe moment un projecte anomenat Rondallers, consistent en fer repertori tradicional de grup de danses però alliberant-lo del ball, i així poder experimentar amb eixa música amb més llibertat. Una xicoteta mostra d’açò ha quedat enregistrada al meu primer disc en solitari Sentit.

Aquest apropament al repertori tradicional i la bona química amb Pepe fa que li produisca el seu primer disc Si em pose a cantar cançons, on pose en pràctica aquestes idees d’experimentar.

Arrel d’aquests disc Carles Denia sap de mi i em convida a participar en el seu projecte també de repertori tradicional i amb intenció refrescant i renovadora, Tan alta com va la lluna.

En juliol de 2010 un segon disc Amor de Terra, un passejet emotiu entre el paisatge i la vida.

Entre 2012 i 2013 produisc els disc del músic Chilé afincat a Altea Rubén Suarez Pugem amb globus, basat en poemes infantils de Dolors Pellicer.

I ara, 2014 , pose en marxa un nou disc TRES, amb una formació de trio i enregistrat en directe, que aposta per la sinceritat sonora, gravat en directe en formació de trio, amb Josep Pérez a la bateria i cors, i Pere Ródenas al baix i cors.LES XIQUES D’ALGEMESÍ


Que tindràs Algemesí
Que totes les teues xiques
Morenes, blanques i roges
Totes són molt reboniques

Les voràs triant taronja
Casades i solteretes
Contentes i satisfetes
De guanyar-se les pessetes

I en arribar el dia de diumenge
Tots els fadrins van en les fadrinetes
I els seus amors es diuen carinyosos
I en quan en quan alguna tramusà

També els agrà després anar al cine
Com està fosc uns en altres s'arrimen
I si algú els pilla de fandango
Dissimulant canten el tingo tango

Si es que tengo el tingo tango
Si es que tango tingo tengo
Si es que tengo el tingo tango

De la taberna yo vengo

dimarts, 6 de gener de 2015

"Al vent" - Munlogs

Munlogs
Parlar de Munlogs es parlar de polèmica i de genialitat. Aquests valencians han protagonitzat una de les polèmiques més sucoses de l'any 1998. Farts de patir discriminacions lingüístiques per la seva decisió de cantar en català, van decidir muntar un bon sidral per deixar en evidència els què ells creuen que no són prou tolerants amb la llibertat lingüística. Per desemmascarar-los van inventar-se els Beanies, un alter ego anglès dels Munlogs que va guanyar un famós concurs musical a València fent una versió d’un dels seus temes propis en català alhora que els 'veritables' Munlogs no van ser ni preseleccionats. Originals eh?

Morir Lluitant amb Avui com a primer single és el seu primer treball, un treball compost de cinc cançons que inclou una versió de Raimon de la cançó Al vent i que, anecdòticament, hauria també d'haver incorporat en els seus inicis una versió en espanyol de la BSO de... L'abella Maya!!! Un treball del que se senten orgullosos i, no és per menys. El guardó d'Enderrock n'és prova irrefutable.

A banda d’Avui també destaca la versió que aquests valencians fan de la mítica Al vent de Raimon. Tot i que ningú s’enganyi, els Munlogs gairebé no coneixien el Raimon però després de jugar casualment amb la cançó durant un assaig i introduint-hi un ritme més rock, els hi va agradar el resultat i… ja tenim nova versió d’Al vent. Per cert que molt ben rebuda en les seves actuacions en directe, sobretot per la gent més jove. I parlant de concerts, si els Pets llencen avellanes, els Munlogs van més lluny encara i llencen orxata a la gent, qüestió d’orígens…

Però quin estil practiquen aquest xiquets del País Valencià? Ells destaquen, a banda dels típics i tòpics Beatles, com a influència directa els genials The Jam i de les bandes actuals Supergrass, U2 o RATM. Els Munlogs, un grup coherent i de qualitat que venen del País Valencià.

El darrer treball dels Munlogs és Llum, un disc de powerpop produït per Discmedi amb el que pretenen recuperar el seus gran moments passats i, de ben segur que ho aconseguiran. Les noves composicions, en especial L’espai al teu voltant, a més de ser les millors que ha fet mai aquest grup, arriben prou reforçades per una sonoritat impecable, neta i elegant, en què les picades d’ullet als clàsslcs, sobretot els Beatles, no són forçades, ni sobreres, ni anacròniques. La producció d'aquest nou disc ha anat a càrrec d'Efrén López, principal compositor de L'Ham de Foc, el qual també ha col·laborat com a músic en un dels temes, No sé on vaig.

AL VENT


Al vent,
la cara al vent,
el cor al vent,
les mans al vent,
els ulls al vent,
al vent del món.

I tots,
tots plens de nit,
buscant la llum,
buscant la pau,
buscant a déu,
al vent del món.

La vida ens dóna penes,
ja el nàixer és un gran plor:
la vida pot ser eixe plor;
però nosaltres

al vent,
la cara al vent,
el cor al vent,
les mans al vent,
els ulls al vent,
al vent del món.

I tots,
tots plens de nit,
buscant la llum,
buscant la pau,
buscant a déu,
al vent del món

divendres, 2 de gener de 2015

"Quedar amb tu" - Abús

Abús
ABÚS, nascut el 12 de maig de 1975 a Barcelona de pare eivissenc i mare badalonina, Agustí Busom Barceló apunta des de molt dhora una afició desvocada per la música. Després d'estudis de guitarra clàssica a partir dels 13 anys i docència a particulars, comença la seva carrera musical formant diverses bandes de rock de Barcelona als 90's en les quals sempre lidera una posició de compositor i lletrista principal. Fent un repàs de les més representatives formacions, la primera banda que forma és Kynesi amb la maqueta 'Sense veu' gravada el 1993. Després conforma Undersound fins el1994, i Fucktory, amb qui enregistra per primer cop en cinta analògica la seva veu en la maqueta 'Do it well' el 1996. Després de cursar més del 80% de la carrera d'Empresarials la deixa aparcada per posar-se a treballar i poder dedicar el màxim de temps a la música. A partir d'aquí i impulsat per un esperit creixent i ambiciós respecte la seva formació musical comença a donar pas a una sèrie de projectes que conformaran l'inici de la seva proposta més personal i alhora coneguda. L'estiu del 1997 crea Son amb temes d'Agustí Busom i la bateria de l'incombustible Jordi Farreras com a inestimable company de viatge. Uns mesos després el grup es completa amb el baix de Xavi Serra i la sensual veu de Teresa Gea. Graven la primera demo el 1998. A partir d'aquí Agustí Busom crea Abús com a projecte paral.lel al grup doncs la seva intenció és explorar un aire més acústic i íntim amb cançons tant en anglés com en català. Grava les primeres demos el 1999 acompayat només d'un baix acústic concentrant les seves actuacions en l'àmbit de la UAB i petits bars i locals. Sohn afegeix la 'h' al seu nom amb la gravació del segon cd 'Five' el 2000, que els duu com a finalistes al Bilborock d'aquell any i després de la qual es grava la primera demo en estudi d'Abús, anomenada '10'. Sohn prén repercussió i guanyen diversos certàmens. Graven l'ep 'Re' el 2001 i preparen un projecte audiovisual pel CCCB el 2002, anomenat 'Brossa Hesse Ballard'. Abús segueix tocant i enregistrant demos com 'V.O.', 'Octubre', 'Novembre', i queda finalista del primer concurs Sona9 de Catalunya. Després enregistra 'Desembre' per la qual la Discogràfica Discmedi s'interessa per enregistrar un primer llarga durada. Abús grava a Kay Estudis de Manresa el primer disc que titula 'Son' en honor al seu anterior projecte, que es publica el maig del 2002. Durant el 2003 Sohn es tanca a enregistrar el primer llarga durada i Abús grava el segon disc titolat 'Mèltic' amb col.laboracions de Roger Mas, Paul Fuster, Álex Torío, Helena Miquel i Gerard Quintana, publicat per Discmedi el 2004. Sohn publica amb Discmedi el cd 'Dins el desordre' el 2005 i fa un últim concert de presentació a la sala Razzmatazz3 el maig d'aquell mateix any. L'estiu d'aquest any s'enregistra el que serà el tercer disc d'Abús 'A can pistraus' que no s'editarà fins el setembre del 2006 amb Ariadna Records.

QUEDAR AMB TU


Avui he quedat amb tu
per fi sortim a passejar
entre els lilars
olorarem la mel

Avui fa un dia tan clar
el sol és als teus cabells
avui deixem preocupacions

Avui prendrem un temps erm
vora la platja vora el mar
no vull pensar
deixem-nos dur pel sol

Avui mirem de ser tal com som
avui espolsa't els bessons
avui ens mirarem als ulls
avui aprendrem a cantar
cançons d'altres temps
molt més relaxats

Avui he quedat amb tu tu tu tu tu
Avui he quedat amb tu tu tu tu

yeah!

dijous, 1 de gener de 2015

"Somnis" - Tirant lo rock

Tirant lo rock
Tirant lo rock és un grup de rock en català de Vila-real (Plana Baixa). Han realitzat concerts per les comarques del nord del País Valencià i han participat en festivals com l'Aplec de la Plana.

Han compartit escenari amb grups com Obrint Pas o Oprimits. Van ser guanyadors del concurs Vila-real en directe el 2008 i el 2009. El 2010 participen en el Correllengua de Castelló de la Plana i el 2011 van guanyar el concurs Rock Penat, la qual cosa els va permetre tocar davant 5.000 persones al Bloc Rock a les Festes de la Magdalena de Castelló de la Plana. El 2012 s'edità el disc Socarrats, amb nou cançons d'un rock barrejat amb sonoritats diferents i unes lletres reivindicatives. El tema que dóna nom al disc narra els fets de la crema i saqueig de Vila-real l'any 1706 per les tropes borbòniques.

SOMNIS


Somnis cremats, somnis venuts,
somnis frustrats i fracassats,
somnis robats a prop del mar,
somnis que sempre ho seran.
I tant els fa això,
per a ells
tan sols ets una puta més.

Somnis cremats, somnis venuts,
somnis frustrats i fracassats,
somnis robats i maltractats,
somnis que mai volem somiar.
I encara així tots desitgem
poder tornar a somiar.

Somiem que volem somiar
poder estar sempre amb tu,
i que tu somies també amb nosaltres.
Somiem que volem somiar,
poder estar sempre amb tu,
i que tu somies també amb nosaltres.

Anem tirant de bar en bar,
anem buscant un bon local,
i quan és l'hora de tocar
el teu concert queda aplaçat:
"No eres ningú, no tens futur,
no et puc pagar, torna demà".

Somiem que volem somiar
poder estar sempre amb tu,
i que tu somies també amb nosaltres.
Somiem que volem somiar,
poder estar sempre amb tu,
i que tu somies també amb nosaltres.
Somiem que volem somiar
poder estar sempre amb tu,
i que tu somies també amb nosaltres.
Somiem que volem somiar,
poder estar sempre amb tu,
i que tu somies també amb nosaltres.